030-3031383 | 020–2441064 | 076-7002495 info@boekjewinst.nl

Boekhouding eenmanszaak

Gediplomeerde boekhouders met kennis van zaken | Gratis kennismakingsgesprek | Online toegang tot uw administratie | Periodieke aangifte Belastingdienst

Ondernemers dienen hun administratie netjes bij te houden. Dit is niet alleen een verplichting vanuit de Belastingdienst, juist ook voor de ondernemer helpt het om inzicht te krijgen in de verschillende geldstromen. Dat geldt ook voor de eenmanszaak. De administratie eenmanszaak vraagt om de nodige kennis en deze heeft u misschien niet altijd paraat. Dan is het prettig als u een beroep kunt doen op een expert.

Fiscale verplichtingen eenmanszaak en inkomstenbelasting en eenmanszaak

Als eenmanszaak heeft u diverse fiscale verplichtingen waaraan u moet voldoen. De Belastingdienst eist niet alleen dat de administratie en salarisadministratie eenmanszaak netjes wordt bijgehouden, bijvoorbeeld verwerken bonnen en facturen, maar ook dat er btw wordt afgedragen en belasting wordt betaald over de winst die u maakt. U moet dus inkomstenbelasting betalen. De ib aangifte kunt u zelf doen of laten verzorgen door een gediplomeerd boekhouder. Bij ons kantoor bent u hiervoor op het goede adres.

Contact?

Vragen of een afspraak?
Neem contact met ons op.

Utrecht 030-3031383

Breda 076-7002495

Amsterdam 020–2441064

Altijd een scherp all-in tarief

Ervaren boekhouders en belastingadviseurs

Uw volledige boekhouding al vanaf €79,- p/m!

Persoonlijk, per post of 100% digitaal

Altijd een gratis kennismakingsgesprek

 

Gratis kennismakingsgesprek?
Bel ons op 030-3031383Wat is een eenmanszaak?

Een eenmanszaak is een bedrijfsvorm waarin u als ondernemer volledig zelf verantwoordelijk bent voor wat er gebeurt binnen het bedrijf. De aansprakelijkheid ligt altijd volledig bij uzelf en kan privé op u verhaald worden. Dat brengt natuurlijk de nodige risico’s met zich mee, zeker als u getrouwd bent in gemeenschap van goederen. Voor de wet wordt een eenmanszaak niet gezien als een rechtsvorm, maar als een natuurlijk persoon. Daarom is het belangrijk de administratie eenmanszaak goed bij te houden, denk bijvoorbeeld aan de belastingaangifte eenmanszaak.

Boekhouding eenmanszaak – Hoe doet u dat?

De grote vraag is natuurlijk hoe u de boekhouding eenmanszaak verzorgt? Een boekhouder voor de eenmanszaak inschakelen is eigenlijk niet meer dan logisch. Zelf heeft u vaak niet altijd tijd om de administratie zorgvuldig bij te houden. Bovendien dient u op de hoogte te zijn van de fiscale verplichtingen eenmanszaak. De belastingaangifte eenmanszaak dient periodiek te worden verzorgd en natuurlijk wilt u ook de jaarcijfers elk jaar inzichtelijk hebben. Wat dacht u verder van de salarisadministratie eenmanszaak? U kunt namelijk als eenmanszaak mensen in dienst hebben. Neem contact op met een van onze gediplomeerde boekhouders via www.boekjewinst.nl.

Welke regelingen en fiscale voordelen zijn er voor de eenmanszaak?

Als eenmanszaak profiteert u altijd van diverse regelingen en fiscale voordelen. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet:

  • Kleine ondernemersregeling: betaalt u in een jaar minder dan €1.883,- aan btw? Dan is de kleine ondernemers regeling voor u van toepassing.
  • Zelfstandigenaftrek: voldoet u aan het urencriterium van de Belastingdienst? Dan profiteert u in 2016 van €7.280,- aan belastingvoordeel.
  • Startersaftrek: dit is een verhoging van eerdergenoemde zelfstandigenaftrek en is mogelijk op u van toepassing als u de afgelopen 5 jaar geen onderneming heeft gehad.

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek

Er komt dus meer bij de administratie van de eenmanszaak kijken dan u denkt. Juist daarom is het zo belangrijk om een boekhouder te vinden die overzicht heeft in uw administratie en als geen ander weet van welke fiscale voordelen en regelingen uw bedrijf profiteert. Wij helpen u graag in uw zoektocht naar een boekhouder voor de eenmanszaak. Neem gerust contact op voor een eerste kennismaking, dan bespreken we de mogelijkheden voor uw eenmanszaak.

[table id=9 /]

Vraag vandaag nog een gratis intake aan.